Avantaje

Incalzire tevi la exterior

Tevile pot fi protejate la inghet prin sistemele de incalzire electrica.

Incalzire tevi

Pentru prevenirea inghetului, tevile se pot infasura in cablu electric.

Incalzire conducte si rezervoare

Protectia tevilor la inghet

Toate tevile si canalizarile aferente unei case ar trebui protejate la inghet folosind cabluri electrice incalzitoare.

Mr. Suwi ofera o varietate de solutii pt. protectia la inghet: cablu de max. 10 W/m pt. montajul in conducte de plastic, cablul autoreglabil cu putere mai mare sau montat in mai multe treceri se recomanda tevilor de diametre mari.

Tevile expuse la inghet pot fi protejate cu cabluri incalzitoare atat la interior cat si la exterior. De exemplu, folosing un cablu care se incalzeste doar cand exista pericolul de inghet, se permite instalarea acestuia intr-o inaltime mica, mai ales in locatiile unde este greu de sapat. In casele de vacanta, se poate economisi energie electrica prin scaderea temperaturilor din incaperi pe perioada cat lipsiti de acasa si prin instalarea unui sistem de protectie la inghet.

Pentru instalarea unui cablu in interiorul unei tevi, se poate folosi un cablu autoreglabil echipat din fabrica cu mufa tip priza. Cablurile Mr. Suwi sunt potrivite a fi folosite si in tevile destinate vehicularii bauturilor.

Cablurile pentru incalzire pot fi atat standard (putere per mp) cat si ajustabile, iar instalarea poate fi facuta atat in interiorul tevii cat si pe exteriorul acesteia. Tevile trebuie sa fie bine izolate. Cablurile electrice instalate in interiorul tevilor de apa proaspata, trebuie sa aiba izolatie care nu afecteaza mirosul sau gustul apei.

Cablurile sunt disponibile ca elemente gata de instalat prevazute cu conexiune pentru priza. Un cablu electric cu o lungime anume dorita se poate obtine pentru fiecare aplicatie, in functie de lungimea, tipul si metoda de instalare ce depind de obiectul incalzit, grosimea tevii si tipul de izolatie. Cablurile de prevenire a inghetului au in general 10W/ml.

Cablurile de incalzire ce pot fi atinse sau au conexiune pentru priza de tip stecher, trebuie protejate cu o siguranta de 30mA. Sistemele de incalzire ce se bazeaza pe tipul standard de cablu (monofilar, bifilar) trebuie controlate cu termostat si senzori montati in zonele cele mai reci ale tevii. Cablurile autoreglabile nu au nevoie de termostat, dar din rationamente ce tin de reducerea consumului de energie, recomandam folosirea unui termostat de exterior care permite pornirea sistemului doar in perioadele reci.

Apa calda menajera cu mentinerea temperaturii

Cand se mentine temperatura, nu este necesar un sistem de circulatie a apei pentru a furniza apa calda. Incalzirea se face prin cabluri autoreglabile, instalate in interiorul sau la exteriorul tevii. Cablul are o putere aproximata de 25 W/ml.

Aplicatii

Alte aplicatii

  • Depozite frigorifice
  • Sere si ferme
  • Zone cu asfalt
  • Aeroporturi
  • Stadioane
  • Prezervarea monumentelor