Avantaje

Incalzire jgheaburi

Iarna cele mai multe batai de cap le dau turturii. Pentru a evita eventualele accidente din cauza caderilor de gheata, precum si pentru a pastra jgheaburile intacte, se recomanda incalzirea electrica prin jgheaburi. Rapid si eficient.

Incalzire electrica burlane

Un burlan inghetat nu poate decat sa produca pagube. De aceea, se recomanda folosirea cablurilor electrice, singura solutie pentru exterior.

Incalzire jgheaburi si burlane

Protectia la inghet
a sistemelor de drenaj.

Cablurile incalzitoare pot fi instalate in burlane si jgheaburi pentru a le mentine fara gheata. In acest mod, nu se pot forma turturi sau alte formatiuni de zapada care pun in pericol structura cladirii sau duc la caderi de turturi. Daca sistemele de drenaja a apei de ploaie ingheata, din cauza scurgerilor peretii pot fi deteriorati ca urmare a umezelii si igrasiei si poate fi afectata chiar structura de rezistenta.

Protectia la inghet a suprafetelor exterioare, sistemelor de colectare si scurgere pluviala precum si a tevilor trebuie supravegheata de un controler, obtinand astfel efectul dorit cu un consum scazut de energie. Acesta poate actiona cu precadere pe timpul noptii cand energia electrica este mai ieftina. Cu ajutorul unui controler digital special conceput se pot supraveghea sistemele de protectie la inghet.

Daca este destinat unei suprafete, acesta va tine seama de informatia achizitionata de la doi senzori montati la exterior: senzorul de zapada si gheata ce va fi instalat in afara zonei incalzite si cel de umiditate si temperatura, instalat intre doua treceri de cablu. Pentru controlul sistemelor de scurgere – jgheaburi, burlane, etc un sensor de zapada/gheata va fi instalat pe un jgheab iar in aer unul de temperatura.

Protectia la inghet
a sistemelor de scurgere

In cazul sistemelor de scurgere pluviala, cablurile incalzitoare sunt instalate pe fund­ul jgheaburilor orizontale, sau in interiorul celor verticale – burlane.

Proiectare si instalare

Cablul autoreglabil este recomandat a fi instalat in tevile de scurgere in doua treceri. Daca teava este mult prea lunga sau are multe coturi se recomanda o singura trecere de cablu.

Daca burlanul se afla la sfarsitul jgheabului, atunci cablul din acesta se va prelungi si in burlan pana la terminatia acestuia. Prinderile speciale usureaza pozarea cablului la intrarea sa in bulane mentinand echidistanta intre treceri, astfel incat sa ne asiguram ca sistemul de scurgere nu va ingheta in nici un punct al sau, dar si o curgere libera a apei pe intreg traseul.

Pentru proiectarea unei solutii corecte cu ajutorul cablurilor autoreglabile este nevoie sa cunoastem atat lungimile jgheaburilor cat si inaltimila burlanelor, precum si numarul acestora.

Un jgheab lat de 100 - 150 mm si un burlan cu diametrul de 100 - 150 mm necesita o putere instalata de aproximativ 30 - 60 W/ml. Daca jgheabul este mai lat de 150 mm atunci puterea instalata va fi de 200 W/mp in conditii normale.

Daca sistemul este expus la soare pe timpul zilei, apa rezultata din topirea zapezii va ingheta in locurile umbrite sau pe timpul noptii. Acest amanunt trebuie luat in calcul atunci cand proiectam o astfel de sistem. Puterea absorbita de acesta precum si temperatura maxima pe care o poate suporta jgheabul, trebuie certificate de producatori.

Tot sistemul de scurgere trebuie curatat de frunze, mizerie (etc.) acumulate pe parcursul toamnei, pentru a asigura o maxima eficienta la degivrare, pastrand astfel si integritatea cablului. Cablurile destinate sistemelor de drenaj sunt protejate si certificate functionarii lor in mediu umed – apa.

Aplicatii

Alte aplicatii

  • Depozite frigorifice
  • Sere si ferme
  • Zone cu asfalt
  • Aeroporturi
  • Stadioane
  • Prezervarea monumentelor